Trang thông tin tổng hợp
      Trang thông tin tổng hợp
      • Ẩm Thực
      • Kinh Nghiệm Sống
      • Du Lịch
      • Hình Ảnh Đẹp
      • Làm Đẹp
      • Phòng Thủy
      • Xe Đẹp
      • Du Học
      Ẩm Thực Kinh Nghiệm Sống Du Lịch Hình Ảnh Đẹp Làm Đẹp Phòng Thủy Xe Đẹp Du Học
      1. Trang chủ
      2. Kinh Nghiệm Sống
      Mục Lục

        Chè Đậu Trắng, Vietnamese Black Eyed Peas Rice Pudding

        avatar
        Cancelo
        16:06 22/06/2025
        Theo dõi trên

        Mục Lục

          I’ve been in a chè mood lately and needed some of my favorite Chè Đậu Trắng, Vietnamese Black Eyed Peas Rice Pudding, in my life. This might be on my top 3 favorite chè of all time.In Vietnamese cuisine, chè refers to a variety of sweet soups and pudding-like desserts in Vietnamese cuisine. Chè Đậu Trắng is a traditional Vietnamese dessert soup made with sticky rice (glutinous rice), black-eyed peas, sugar, and rich coconut milk. I love the soft texture and taste of beans in Vietnamese desserts.

          Chè Đậu Trắng can be served warm or chilled, but I love it cold!

          Ingredients:4 cups cold water
2 cans black-eyed peas, drained, washed, and rinsed
1/2 cup glutinous sweet rice
1/3 cup small tapioca pearls
1 cup of sugar
1/2 teaspoon salt
1 teaspoon cornstarch, dissolved in a little bit of water

          Coconut Cream Sauce Ingredients:
1 can coconut cream or coconut milk
1 3/4 cups of water
1 tablespoon cornstarch, dissolved in a little bit of water
2 teaspoons sugar
1 teaspoon salt

          Steps:Prepare Black-eyed Peas - Drain and rinse canned black-eyed peas until water is clear and set aside.Prepare Tapioca Pearls - Soak the tapioca tapioca pearls in cold water for 30 minutes, then drain prior to cooking.Prepare Coconut Cream Sauce- Combine all the coconut cream sauce ingredients small saucepan. Stir over medium-low heat until the ingredients are fully combined and the sauce is warm. Turn off the heat and set it aside.Make Chè Đậu Trắng - Add glutinous sweet rice and water to a medium pot and bring it to a boil. Reduce the heat to medium-low. Stirring occasionally, simmer for 20 minutes. Fold in drained tapioca pearls, sugar, salt, and cornstarch slurry into the pot and simmer for another 10 minutes or until the tapioca pearls become translucent. Gently fold in black-eyed peas until everything is fully combined.

          Serve Chè Đậu Trắng - Add a few scoops of Chè Đậu Trắng to a dessert bowl and top with a tablespoon of coconut cream sauce. Serve warm or cold, depending on your preference.

          Tips:

          • Cooking time may vary depending on the type of sticky rice use. Monitor and make sure its cooked through.
          • Adjust the sugars to taste.
          • Add more water if you want it looser.
          0 Thích
          Chia sẻ
          • Chia sẻ Facebook
          • Chia sẻ Twitter
          • Chia sẻ Zalo
          • Chia sẻ Pinterest
          In
          • Điều khoản sử dụng
          • Chính sách bảo mật
          • Cookies
          • RSS
          • Điều khoản sử dụng
          • Chính sách bảo mật
          • Cookies
          • RSS

          Trang thông tin tổng hợp Career.edu.vn

          Website Career.edu.vn là blog chia sẻ vui về đời sống ở nhiều chủ đề khác nhau giúp cho mọi người dễ dàng cập nhật kiến thức. Đặc biệt có tiêu điểm quan trọng cho các bạn trẻ hiện nay.

          © 2025 - Career

          Kết nối với Career

          vntre
          vntre
          vntre
          vntre
          vntre
          thời tiết đà nẵng
          Trang thông tin tổng hợp
          • Trang chủ
          • Ẩm Thực
          • Kinh Nghiệm Sống
          • Du Lịch
          • Hình Ảnh Đẹp
          • Làm Đẹp
          • Phòng Thủy
          • Xe Đẹp
          • Du Học
          Đăng ký / Đăng nhập
          Quên mật khẩu?
          Chưa có tài khoản? Đăng ký